Cum sa creezi un decor cu aer urban actual, in stil industrial

Transpunerea stilului industrial in sfera rezidentiala, astfel incat sa se pastreze atmosfera primitoare, familiala, poate constitui o adevarata provocare. Specialistii AZSTUDIO iti ofera 5 sfaturi practice pentru a crea un decor in stil industrial autentic. Ambianta industriala a unui spatiu este data in mare parte de utilizarea materialelor in forma lor bruta, nefinisata, cum este betonul aparent, considerat un must-have al stilului industrial. In cazul locuintelor, acest aspect rece, aproape auster, trebuie echilibrat printr-un cadru fundal luminos, cu suprafete mari albe, radiante, prin caldura lemnului masiv sau efectul jucaus al unor accente grafice, impletite cu pete de culoare. Rezultatul este un decor cu aer urban actual, plin de personalitate.

Betonul aparent, un must-have al amenajarilor in stil industrial !

1. Foloseste iluminatul in stil industrial, ca pe un decor grafic!

Poti utiliza litere volumetrice luminoase pentru a crea un mesaj scris, cum sunt cele realizate de Fabrica de Litere, sau te poti juca cu profile de banda led, incastrabile, cu aprindere pe senzor de miscare, creionand un decor interactiv, in stil industrial.

2. Creeaza suprafete continue, fara rosturi si imbinari, usor de intretinut!

Alege microcimentul, ca solutie pentru obtinerea unor suprafete continue, fara rosturi, unitare, atat in plan orizontal cat si vertical, cu aspectul betonului si senzatia de spatiu stil industrial. S-a lucrat cu Microtoppingul de la Colledani Materia, microciment/rasina pe baza de ciment formulat cu aditivi speciali de imbunatatire a proprietatilor, o formula speciala ce include agregate naturale atent selectionate, oferind un material unic cu o suprafata si o textura placuta. https://www.colledani.com/ro/colledani-pardoseli-microtopping-materia/.

3. Amplifica spatiul util, obtinand maximul din tot ceea ce ai!

Acolo unde structura cladirii si functiunile o permit, deschide incaperile, creand spatii fluide, generoase. Alege stilul industrial pentru aerul minimalist, aproape auster, ce da senzatia de interior amplu, lejer, neincarcat. Eleveaza locurile de dormit, pentru a folosi spatiul de sub ca zona activa, utilizabila.

4. Utilizeaza la interior, diferite finisaje cu un aer urban actual, de exterior!

Completeaza decorul cu diferite finisaje apartinand sferei urbane, ce anima spatiul, facandu-l cald si primitor. Poti folosi placaje de caramida aparenta sau lemn natural, vopsea lavabila speciala pe care se pot scrie mesaje cu creta, placute decorative din ciment, cum sunt cele realizate chiar personalizat, de cei de la Manolo Manufaktura. Indrazneste mai mult si utilizeaza chiar tehnica graffiti-ului, ca si decor pentru pereti.

 

5. Fii original, inoveaza, mixeaza, creeaza un decor cu aer urban actual!

Farmecul unui decor cu aer urban actual, in stil industrial, vine tocmai din lejeritatea cu care se pot amenteca vintage-ul cu inovatia, pe un fundal nepretentios, dezgolit de perfectiune, incarcat cu amprenta personala, infuzat cu elemente apartinand altor stiluri, uneori fara efort financiar major, cu un rezultat original spectaculos!

Foto articol: apartament 3 camere amenajat in stil industrial, in Bucuresti, de AZSTUDIO

CATEGORII:

COMMENTS

Just say Your opinion.

  • Badin

    8 luni inainte

    Hei, sunt atat de incantat ca am gasit pagina dvs. web, chiar v-am gasit din greseala, in timp ce cautam altceva pe Google, Indiferent ca sunt aici acum si as dori doar sa va multumesc pentru o postare minunata si un blog interesant complet ( Imi place, de asemenea, tema/designul), nu am timp sa le citesc pe toate momentan, dar am marcat-o si am adaugat si fluxurile dvs. RSS, asa ca, cand voi avea timp, voi reveni sa citesc multe mai mult, Va rugam sa tineti pasul excelent b.|

    Reply
COMENTARIUL TAU