TENDINTELE DE CULOARE PENTRU INTERIOARE, IN 2014


Stil, substanta si culoare sunt tendintele majore pentru interioare, in 2014! In calitate de consumatori aflati in cautarea unui stil distinctiv, plin de substanta, este vital sa fiti la curent cu noile tendinte in materie de culoare si design. Propunerile renumitului brand PANTONE pentru 2014, au la baza combinatii evocatoare si revitalizante, grupate in cateva teme generale: culori tehno, materialitate, simplitate sculpturala, fluiditate, colaj, intimitate, moda, motive etnice si excentricitati.
Culori tehno – impactul evolutiei tehnologice asupra lumii designului este o extensie a universului culorilor, printr-o combinatie de nuante profunde, vibrante, adesea executate ca suprafete reflectorizante. Verdele smarald sau crud, albastrul turcoaz, portocaliul exuberant, violetul aprins si negrul intens se impletesc in combinatii intrigant de inventive.

Materialitate – o combinatie de culori puternice, energice, echilibrata de prezenta nuantelor calme, ce invita la introspectie. O schimbare de joc provocatoare si revigoranta, intre forta fierului forjat, griului antic sau olivului gotic si tonurile blande ale lavandei, strugurelui roze sau lemnului antichizat.  

Simplitate sculpturala – culorile nu mai ocupa centrul atentiei si accentul se pune pe importanta formei si structurii produsului/mediului final. Tonurile sunt mai subtile, dar sofisticate, o armonizare eleganta de nuante de travertin, antracit, alb pur, mov de amurg, completata de un maro anodizat, gri eteric si o sugestie de argint.   

Fluiditate – o paleta de nuante acvatice pline de vitalitate, ce pornesc de la un fundal rece, albastru-verzui intens, animat prin pigmenti de culoare inspirati de creaturile marine: verde absint, purpuriu, portocaliu coral, galben solar.

Colaj – un melanj fermecator, construit artistic din nuante familiare, cu valoare nostalgica: rozul trandafirilor, rosul rubarbarului, maroul scortisoarei, cremul panzei topite si improspatat printr-o cascada de tonuri de turcoaz, verde menta sau albastru provensal.

Intimitate – o afinitate de tonuri pastel, calde, reci sau neutre, strans legate dar subtil diferite: alb gardenia, roz bujor, cafeniu, mov lavanda si gri opal, cu un efect natural, calm si primitor.
Moda – combinatii exuberante de culoare, in care accentul se pune pe dataliu, cu un efect aproape teatral, dar care exprima acel rafinament specific domeniului vestimentar. Rosu dalie, mov intens, verde ambra, roz siclam, albastru marin, auriu antichizat, adauga o nota grandioasa oricarui interior.

Motive etnice – culorile din aceasta paleta sunt la fel de variate, ca si diversitatea etnica pe care o reprezinta, constituind o constientizare si apreciere artistica a expresiei personale. Fonduri neutre in nuantele pamantului, pun in evidenta combinatii exotice de culoare:rosu ars, galben curry, portocaliu arabesc, gri piper, albastru Goblin, la fel de complexe, ca si motivele tesaturilor in care se imbina. 

Excentricitati – o paleta excentrica, cu o personalitate care sfideaza orice regula de culoare si design si un spirit aventurier, ce presupune multa originalitate si ingeniozitate in juxtapunere. Nuante electrizante de verde, albastru, galben portocaliu sau roz sunt combinate cu atitudine, pe un fundal predominant negru sau alb.

COMENTARIUL TAU