CONCURS DESIGN INTERIOR

Amenajare receptie birouri

PREMIUL II CONCURS DESIGN

Decor sculptural inspirat de natura

Proiectul de design pentru spatiul public al receptiei unei cladiri de birouri din Bucuresti a fost premiat cu locul II in concursul "3D Dependent de Design" organizat de Elle Decoration Romania. Ideea acestui concept este de a aduce elementul natural in interiorul unui spatiu destinat mediului de lucru, atat prin elemente si texturi sugestive, cat si la un nivel senzorial. Materialele conventionale sunt utilizate intr-o abordare moderna, pentru a crea o geometrie spectaculoasa a spatiului.

Cadrul general, tratat complet in alb pentru a da senzatia de spatialitate, pare desprins dintr-un peisaj glacial. Reflexia planseului elimina limitele concrete, amplificand dimensiunea verticala destul de redusa, a interiorului. O structura sculpturala ce pare ca pluteste in acest spatiu, conduce vizitatorul catre zona de receptie, conectata astfel cu accesul, ce a fost pozitionat descentrat. Tot scenariul interor se desfasoara sub “palma” ei protectoare. Sursele de iluminat, incorporate acestei structuri, sunt fasii de lumina pozitionate in planuri si la unghiuri diferite, asemeni unor raze de soare ce strapung norii. Dinamica jocului lor este continuata in reflexiile pardoselii. Decorul plafonului coboara in planul orizontal, invaluind biroul receptiei - un bloc masiv ca de gheata - pentru a marca o zona distincta, de intampinare.  Caldura lemnului ce imbraca structura tridimensionala, se regaseste si in panotajul peretelui cu accesele la lifturi, tot sub forma unor fasii, intrerupte din loc in loc de raze de lumina. Acestea directioneaza catre diferitele destinatii din cladire. In zona intrarii, un perete vegetal invita la o asteptare relaxata in ambianta unei gradini verticale, cu o trimitere subtila la elementul verde din componeta siglei Novo Park.

AN REALIZARE

2013

CATEGORIE

Design Interior

FUNCTIUNE

Receptie birouri

SUPRAFATA

100 mp

LOCATIE DESIGN INTERIOR

Bucuresti

SHARE PROJECT
  • LOCATIE ARHITECTURA :
  • AN REALIZARE : 2013
  • CATEGORIE : Design Interior
  • FUNCTIUNE : Receptie birouri
  • SUPRAFATA : 100 mp
  • LOCATIE DESIGN INTERIOR : Bucuresti